Over mij

In 1973 startte ik (1951) mijn werk als fysiotherapeut. De haptonomie had al meteen mijn interesse, vanwege haar mensvisie en mens-benadering. Ik volgde de alfa opleiding bij Frans Veldman sr. Dit gaf mij de mogelijkheid om te werken als fysiotherapeut op haptonomische basis. Later bij het STH in Bemmel en de Academie voor Haptonomie in Doorn volgde ik scholing in de therapeutische toepassingen van de haptonomie. Bij ‘de Loods’ te Bemmel, een praktijk voor fysiotherapie en haptonomie, heb ik 30 jaar gewerkt. Tot 2007, waarvan de laatste 13 jaar als mede- leidinggevende. 

Als fysiotherapeut volgde ik diverse specialisatieopleidingen, waaronder opleidingen tot oedeemtherapeut en hydrotherapeut en een opleiding om chronische pijnklachten vanuit gedragstherapeutische invalshoek te behandelen. 

Vanaf  2003 ben ik werkzaam als geregistreerd haptotherapeut en sinds 2007 heb ik een eigen praktijk voor haptotherapie en fysiotherapie op haptonomische basis in Eerbeek. In deze rustige omgeving begeleid ik mensen die op de één of andere manier zijn vast gelopen in hun gevoel.

Water heeft voor mij een speciale betekenis. Het is een zeer uitnodigende omgeving voor alles wat met voelen en gevoelens te maken heeft. Bij cliënten waarmee ik in mijn beginjaren het water in ging, zag ik opmerkelijke veranderingen. Dit fascineerde me. (Lees meer)

Hierdoor geïnspireerd ben ik op zoek gegaan naar verschillende behandelvormen in water. 

Met de kennis die ik in het water heb opgedaan in de periode 1989-1995 startte ik midden jaren negentig het STH Water. Ik wilde deze ervaring graag delen met mijn collega’s. Het kon een waardevolle toevoeging aan ons vak worden. En dit is ook zo gebleken.

Voor meer informatie over STH Water, klik hier.

‘Kunst van Contact’, congres van de VVH, vereniging van haptotherapeuten, t.g.v. hun 25 jarig bestaan.