dot
  STH-Watercursussen    
         
Scholingscentrum voor Toegepaste Haptonomie
In de jaren tachtig van de vorige eeuw heeft Kiek Zeydner, één van de haptotherapeuten van het eerste uur, het STH opgericht.
Het Scholingscentrum voor Toegepaste Haptonomie is een
postacademische opleiding met als doel om collega’s haptotherapeuten de mogelijkheid te geven om op zeer persoonlijke wijze zich te verdiepen in de haptonomische inzichten over specifieke thema’s. Onderwerpen als kinderen en spel(en), akoestische beleving en ruimtebeleving, omgang met de oudere mens kwamen hierbij toen aan de orde.

De door mij ontwikkelde watercursussen hebben in de jaren negentig binnen het STH een eigen plek gekregen.


Water en Haptonomie
In de omhulling van (warm) water ervaren we hoezeer water ons voelen aanspreekt en daarmee ons innerlijk gevoel in beweging brengt. Onze tast wordt ingeschakeld, maar ook onze andere zintuigen. Voelen in water brengt ons dichterbij onszelf en bij wezenlijke waarden als stilte, geborgenheid en nabijheid. Water, als natuurlijke verlenging van onze tast, vormt bovendien een gemakkelijke verbinding naar de ander. Water opent en maakt zichtbaar: water is transparant. Bovengenoemde fenomenen zijn zichtbaar en voelbaar waar te nemen. De cursus laat u hiervan op indringende wijze deelgenoot zijn. Zo kunnen we meer ervaren van het unieke van ons zijn en meer beleven van en met elkaar.
©2008 Truus Scharstuhl


Meer informatie over de cursussen:
truus.scharstuhl@planet.nl
www.sth-water
sth-water@kpnmail.nl