dot
  STH-Watercursussen    
         
Scholingscentrum voor Toegepaste Haptonomie
In de jaren tachtig van de vorige eeuw heeft Kiek Zeydner, één van de haptotherapeuten van het eerste uur, het STH opgericht.
Het Scholingscentrum voor Toegepaste Haptonomie is een
postacademische opleiding met als doel om collega’s haptotherapeuten de mogelijkheid te geven om op zeer persoonlijke wijze zich te verdiepen in de haptonomische inzichten over specifieke thema’s. Onderwerpen als kinderen en spel(en), akoestische beleving en ruimtebeleving, omgang met de oudere mens kwamen hierbij toen aan de orde.

De door mij ontwikkelde watercursussen hebben in de jaren negentig binnen het STH een eigen plek gekregen.


Kiek Zeijdner 1928-2010
Op 1 juli 2010 is Kiek Zeijdner, oprichter van het STH, in Berlijn overleden. Hij is 82 jaar geworden. Hij zag de mogelijkheden van een haptonomische begeleiding in water en stond zo aan de wieg van het STH-water. Wij zijn er trots op zijn gedachtegoed verder door te kunnen geven.

Cursussen:

Water Verdiepingscursus (module 2):

data:04-02-2017, 04-03-2017 en 25-03-2017

Accreditatie VVH, 18 punten

Toelating voor hen die module 1 hebben of eerder een water cursus bij het STH-WaterThemacursus Autonomie in verbinding (module 4):

08-04-2017 en 13-05-2017

Accreditatie aangevraagdEr is mogelijkheid voor intervisie-groepen om een workshop
'Ervaren in water' te volgen


Inlichtingen en inschrijving via:
sth-water@kpnmail.nl of truus.scharstuhl@planet.nl


Water en Haptonomie
In de omhulling van (warm) water ervaren we hoezeer water ons voelen aanspreekt en daarmee ons innerlijk gevoel in beweging brengt. Onze tast wordt ingeschakeld, maar ook onze andere zintuigen. Voelen in water brengt ons dichterbij onszelf en bij wezenlijke waarden als stilte, geborgenheid en nabijheid. Water, als natuurlijke verlenging van onze tast, vormt bovendien een gemakkelijke verbinding naar de ander. Water opent en maakt zichtbaar: water is transparant. Bovengenoemde fenomenen zijn zichtbaar en voelbaar waar te nemen. De cursus laat u hiervan op indringende wijze deelgenoot zijn. Zo kunnen we meer ervaren van het unieke van ons zijn en meer beleven van en met elkaar.
©2008 Truus Scharstuhl

(uit de cursusinformatie haptonomische ouder- en kindbegeleiding in water)

Meer informatie over de cursussen: truus.scharstuhl@planet.nl