dot
  Achtergrond en Praktijkvisie    
         
Vervolg:

In de ontwikkeling van een mens kunnen gevoelsmatige hiaten zitten. Een affectieve bevestiging ontbreekt vaak. Haptotherapie ruimt plaats in voor deze bevestiging en gidst mensen om alsnog deze leemtes in hun gevoelsleven op te sporen en in te vullen, waardoor emotionele groei weer mogelijk wordt.

Ziekte, gebreken, verlies en trauma’s kunnen onze vitaliteit en gevoel voor zingeving aantasten. Over een langere periode leidt dat tot een gebrek aan zelfvertrouwen. Binnen deze praktijk worden mensen vanuit een haptonomische benadering weer op weg geholpen hun gevoel van eigenwaarde en zin in het leven te (her)vinden.

Op affectieve wijze werken betekent voortdurend interactief in beweging zijn. Bewogen zijn met de mens die bij je komt en zijn hulpvraag.

Water heeft voor mij een speciale betekenis. Het is een uitnodigende omgeving voor alles wat met voelen en gevoelen(s) te maken heeft. Als specialisatie heb ik de haptotherapie in water ontwikkeld. Ik geef hierin vanuit het STH, Scholingscentrum voor Toegepaste Haptonomie, ook cursussen aan collega’s.
Graag nodig ik u uit verdere informatie hierover op mijn site
www.sth-water.nl te bekijken.