dot
  Achtergrond en Praktijkvisie    
         
Welkom op mijn website van de praktijk voor haptonomie en haptotherapie in Eerbeek (gemeente Brummen)

Mijn naam is Truus Scharstuhl, (1951). De haptonomische benadering heeft vanaf het begin (1974) van mijn professionele leven een belangrijke rol gespeeld. Eerst als fysiotherapeut op haptonomische basis.
Later, na scholing in de therapeutische toepassing van de haptonomie, als haptotherapeut, (zie artikel). In de Loods te Bemmel, een praktijk voor fysiotherapie en haptonomie, heb ik dertig jaar gewerkt, waarvan de laatste twaalf jaar als medeleidinggevende.

Als fysiotherapeut heb ik diverse specialisatieopleidingen gevolgd, waaronder een opleiding tot oedeemtherapeut en hydrotherapeut en een opleiding om chronische pijnklachten vanuit gedragstherapeutische invalshoek te behandelen.
Vanaf 2003 ben ik werkzaam als geregistreerd haptotherapeut.

Sinds 2007 heb ik een praktijk voor haptotherapie en haptonomische begeleiding in Eerbeek. Hier kunnen mensen in een rustige omgeving begeleid worden, die op de één of andere manier in hun gevoel zijn vast gelopen.

In de ontwikkeling van een mens kunnen gevoelsmatige hiaten zitten. Een affectieve bevestiging ontbreekt vaak. Haptotherapie ruimt plaats in voor deze bevestiging en gidst mensen om alsnog deze leemtes in hun gevoelsleven op te sporen en in te vullen, waardoor emotionele groei weer mogelijk wordt.

Ziekte, gebreken, verlies en trauma’s kunnen onze vitaliteit en gevoel voor zingeving aantasten. Over een langere periode leidt dat tot een gebrek aan zelfvertrouwen. Binnen deze praktijk worden mensen vanuit een haptonomische benadering weer op weg geholpen hun gevoel van eigenwaarde en zin in het leven te (her)vinden.

Op affectieve wijze werken betekent voortdurend interactief in beweging zijn. Bewogen zijn met de mens die bij je komt en zijn hulpvraag.

Water heeft voor mij een speciale betekenis. Het is een uitnodigende omgeving voor alles wat met voelen en gevoelen(s) te maken heeft. Als specialisatie heb ik de haptotherapie in water ontwikkeld. Ik geef hierin vanuit het STH, Scholingscentrum voor Toegepaste Haptonomie, ook cursussen aan collega’s.
Graag nodig ik u uit verdere informatie hierover op mijn site te bekijken.


page up