dot
  Haptotherapie    
       
Persoonsgericht
Haptotherapie is een persoonsgerichte therapie, die de mens leert zich weer open te stellen voor zijn eigen gevoelsleven en dat van zijn medemens in contact met zijn omgeving. Gevoelens vertolken zich via onze lichamelijkheid. Daar waar ze verkrampt of verborgen zijn en de oorzaak zijn van gespannenheid, zal de haptotherapeut dit de cliŽnt laten voelen en bewust maken. Samen gaan ze op zoek naar de oorzaak. Dit kan een verschil zijn tussen wat men voelt en wat men denkt en hoe men leeft. Zichtbaar wordt dit in welke keuzes men maakt.
Onbekendheid met het gevoelsleven en gebrek aan aandacht hiervoor geeft de cliŽnt vaak het gevoel van kwetsbaar te zijn en zich onevenwichtig te voelen. Daarnaast neemt het verstand (ratio), vaak als compensatie, een te grote plaats in.

Meer in contact zijn met je eigen gevoel(ens) geeft veerkracht en zelfvertrouwen. Dit betekent ook dat de cliŽnt leert om te gaan met de negatieve gevoelens of gevoelens van druk of overbelasting die elk mensen in zijn leven kent.(verder lezen)


Congres

Congres 2018, zie lezing 'Hapotherapie in water'